Konferencia k regeneratívnemu poľnohospodárstvu (EIT FOOD)
14.11.2024 - Konferencia k regeneratívnemu poľnohospodárstvu (EIT FOOD)
Konferencia bola organizovaná ako jedna z aktivít EIT Food. EIT Food sa zaoberá rôznymi aktivitami, ktoré podporujú inováciu a udržateľnosť v potravinárskom sektore, napríklad podpora start-upov; zapojenie odborníkov a verejnosti; výskum a inovácie; vzdelávanie a rozvoj , projekty; akcelerátory a financovanie v sektore potravinárstva.
Regeneratívne poľnohospodárstvo prináša množstvo výhod, ktoré prispievajú k udržateľnosti a zlepšeniu kvality pôdy, ekosystémov a celkového zdravia planéty. Aj IZPI sa snaží prostredníctvom NSRV SR a jej aktívnej spolupráci s farmármi realizujúcimi regeneratívne poľnohospodárstvo prispieť k osvete farmárov v tejto problematike.
Viac v správe z aktivity.